nl en

Agenda

Voor wie, wat
en wanneer

zaterdag 20 mei 2017

Open dag ‘Keizerlijk porselein en ‘Scholar’s objects’ van de 16de-19de eeuw’

Op 20 mei nodigen Feng-Chun Ma en Paul Ruitenbeek van Feng-Chun Ma Chinese and Japanese Art Consultancy de leden van de VVAK graag uit voor een exclusieve bezichtiging van de verkooptentoonstelling 'Keizerlijk porselein en 'Scholar's objects' van de 16de tot en met de 19de eeuw' die gehouden zal worden van 15 tot en met 25 mei.

14:00

Feng-Chun Ma Chinese & Japanese Art Consultancy, Weerdestein 182, Amsterdam

Activiteiten

Lees meer

zaterdag 27 mei 2017

Dubbellezing ‘Verboden porselein’ en ‘Chinees glas’ in Delft

In samenwerking met het Archeologisch Instituut, Jingdezhen presenteert Museum Prinsenhof Delft vanaf 8 april de tentoonstelling 'Verboden porselein, exclusief voor de keizer'. Conservator Suzanne Klüver zal in haar lezing ‘Gemaakt voor de keizer - Bijzondere vondsten uit Jingdezhen’ ingaan op de achtergronden van de tentoonstelling. De tweede lezing gaat over een niet vaak belicht onderwerp in de Chinese kunst: glas. Dr. Xue Lu, Associate Professor aan het Shanghai Institute of Visual Art en als onderzoeker verbonden aan het Shanghai Museum of Glass, zal hier meer over vertellen.

12:30

Leden en partnerleden

Kamer van Charitate, Museum Prinsenhof, Sint Agathaplein 1, Delft

Lezingen

Lees meer

zaterdag 17 juni 2017

Dubbellezing Princessehof/Fries Museum in Leeuwarden

Op zaterdag 17 juni nodigen wij u uit voor een dubbellezing in Leeuwarden. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Sexy Ceramics’ in Keramiekmuseum Princessehof zal Ferry Bertholet een lezing geven over Chinese erotische kunst. De tweede lezing ‘Sits, katoen in bloei’ wordt verzorgd de conservator Gieneke Arnolli vanwege de tentoonstelling ‘Sits’ in het Fries Museum.

12:30

Leden en partnerleden

Theaterzaal Fries Museum, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden

Lezingen

Lees meer