nl en

Privacy

De Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst, hierna “KVVAK”, hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy verklaring willen we duidelijke en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KVVAK houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy verklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens en dat u deze toestemming altijd kan intrekken;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als KVVAK zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst
Postbus 43
2850 AA Haastrecht
info@vvak.nl

 

WAARVOOR VERWERKEN WIJ PERSOONSGEGEVENS

Persoonsgegevens worden door de KVVAK verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • Lidmaatschap van de KVVAK;
  • Schenken, doneren en legateren aan de KVVAK;
  • Archivering door de KVVAK;
  • Verwerven van objecten;
  • Informatievoorzieningen en promotionele activiteiten;
  • Tijdschrift Aziatische Kunst;
  • Organiseren van de activiteiten van de KVVAK;
  • Het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen en (per post) het blad Aziatische Kunst;
  • Toestemming voor- of uitvoering van overeenkomsten.

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam of voorletters, en eventueel titulatuur;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Postadres en e-mailadres;
  • Geboortedatum en geslacht;
  • Betalingsgegevens.

 

VERSTREKKING AAN DERDEN

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

 

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de internet omgeving en website van de KVVAK;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het verzorgen van activiteiten van de KVVAK;
  • Het verzorgen van het tijdschrift Aziatische Kunst;
  • Het verzorgen van betalingen via de webshop van de KVVAK;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten tenzij voor een specifiek doel betreffende de activiteiten van de KVVAK. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Tevens zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien het de activiteiten of nakoming van overeenkomsten van de KVVAK voor haar leden betreft.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU tenzij voor een specifiek doel betreffende de activiteiten van de KVVAK.

 

MINDERJARIGEN

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

 

BEWAARTERMIJN

De VVAK bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

 

COOKIES

De VVAK maakt op haar website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van onze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers worden teruggestuurd.

Op onze website maken wij gebruik van Google Analytics. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op en verwijzen u naar de privacy verklaring van Google Analytics. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen via sociale media zoals Facebook, Twitter en Flickr. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter en Flickr zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben hier geen invloed op en verwijzen u naar de privacy verklaringen van Facebook, Twitter en Flickr.

Informatie over het in- en uitschakelen van cookies en het verwijderen daarvan vindt u via de Help-functie van uw browser.

 

BEVEILIGING

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens de KVVAK van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

 

RECHTEN OMTRENT UW GEGEVENS

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

 

KLACHTEN

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan betreuren wij dat zeer. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming in Nederland.